INSÄNDARE: ”Jag förstår inte varför vi inte får ha batteriljus vid graven”

Miljövänligt? Onsdagen den 21 december 2022 tog jag denna bilden vid Nybro skogskyrkogård. Då var vi där för att tända ett ljus för våra kära på askgravplatsen.
Insändare • Publicerad 19 januari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Privat

Detta gör vi (och väldigt många med oss) en till två gånger varje vecka. Ibland i samband med annat ärende, ibland enbart för att tända ett ljus. Inte så miljövänligt kanske, men vi får ju inte ha batteriljus där. För vår del blir det cirka en och en halv mil extra körning. Det finns dock de som har så långt att de bara kan åka någon enstaka gång, de skulle säkert uppskatta att få ha ett batteriljus vid graven!

Med en batteriholk skulle det inte vara några problem, man måste ha sitt ljus i lykta (bra!). Inga lösa ljus ska stå vid stenarna. Jag har svårt att förstå varför vi inte kan få ha ett batteriljus, de är ju så fina i dag och ser ut som levande ljus! Med timer räcker det med ett eller max två byten på en säsong!

Till saken hör att på en "vanlig" grav får man göra som man vill!

Annika

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.