Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Hela området har fyllts igen av fula huskroppar”

Jag kan förstå de som vill ha ett hotell vid Ölandskajen. Läget mitt i stan nära tågstation och bussar är ju utmärkt.
Insändare • Publicerad 9 augusti 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Här finns även en välsorterad fiskaffär med trivsam restaurang. Ett hotell här utanför vore kanske inte så dumt!

"Jag kan förstå de som vill ha ett hotell vid Ölandskajen. Läget mitt i stan nära tågstation och bussar är ju utmärkt”, skriver insändarskribenten.
"Jag kan förstå de som vill ha ett hotell vid Ölandskajen. Läget mitt i stan nära tågstation och bussar är ju utmärkt”, skriver insändarskribenten.Foto: Johanna Eriksson

Men vem som helst med sinne för proportioner kan se att det hotell som Skanska föreslår är på tok för högt och klumpigt. Om man däremot bygger ett lågt hotell (som inte skymmer slottet) i samma stil som till exempel Kalmars anrika stationsbyggnad skulle det kunna bli riktigt bra för både hotellgäster och stans medborgare.

Annons

Men det är ju inte så det byggs nuförtiden. Allt skall vara fyrkantigt och tätt. Ohyggligt avskräckande är de nya hus som byggts på Fredriksskans. Ingenting finns som minner om att här fanns en omtyckt idrottsplats. Hela området har fyllts igen av fula huskroppar.

Ett ännu värre skräckexempel på nya bostadsområden i stan är Snurrom. Vem vill bo där? Även om det lockas med närhet till natur och golfbana.

Och vad ska det blir på Liljas gamla biltomt intill Norra vägen? Det ser ut som en bomb kreverat där, en krater (vilket slöseri med de gamla lokalerna).

Vilka ska bo i de nya husen som förfular Kalmar?

Vem har bestämt att vår gamla Hansestad ska bli en storstad och varför??

Gitta Magnell

Annons
Annons
Annons
Annons