Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Förtroendet för Emmaboda kommun är helt förbrukat”

Lite tankar och konstateranden om Emmaboda kommuns förehavanden.
Insändare • Publicerad 26 augusti 2023 • Uppdaterad 28 augusti 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Då är det nog inte läge att inhandla ett bord för så mycket pengar, om inte annat så ser det verkligen inte bra ut till kommuninvånarna.”
”Då är det nog inte läge att inhandla ett bord för så mycket pengar, om inte annat så ser det verkligen inte bra ut till kommuninvånarna.”Foto: Peter Lejon

Vi börjar med rastplatsen i Eriksmåla. Det var en bra tanke, och det blev ju bättre än innan. Med tanke på hur lång tid det tog att göra denna och hur mycket den kostade (fem miljoner), så har jag lite tankar.

Varför finns det ingen upplysning om att där finns 2 fina toaletter?

Annons

Varför finns det ingen upplysning om att man kan ladda sin el-bil där?

Varför kom det aldrig dit någon grillplats (stod med på första ritningen) och ett staket runt lekplatsen, den ligger direkt mot parkeringen. Var det så bråttom med att få den färdig i sluttampen, så man var tvungen att köra på nylagd asfalt med maskiner? Vilket resulterade i att det är traktorspår här och där.

Sen har vi det nu berömda konferensbordet för 760 000 kr.

Hur tänkte ni där?

Jag vet att det är olika kassor för olika saker i en kommun och öronmärkta pengar ska gå till det som det ska. Men ni kan tänka ett varv till, tycker jag. Ni är i ett stort behov av en kommunjurist som kan tolka lagar och riktlinjer åt er. Som kan reda ut det här med offentliga upphandlingar med er också.

Om nu Emmaboda kommun inte har råd med en jurist, så kan SKR bistå med det åt er.

Nu i ett läge där socialkontoret ligger cirka tio miljoner back. Ni behöver reformera vård och omsorg och få hit kompetent personal.

Då är det nog inte läge att inhandla ett bord för så mycket pengar, om inte annat så ser det verkligen inte bra ut till kommuninvånarna.

Man kan pausa eller frysa beslut som är tagna.

Förtroendet för Emmaboda kommun är helt förbrukat.

Annons

En kommuninvånare.

Annons
Annons
Annons
Annons