GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

INSÄNDARE: ”Fixa TOTALSTOPP för användningen av A-traktorer”

När jag lärde mig köra motorcykel påpekade min körskollärare ofta hur viktigt det är att hålla den hastighet som är angiven på hastighetsskyltar vid sidan av vägarna.
Insändare • Publicerad 9 november 2022 • Uppdaterad 17 november 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Varför andra regler för A-traktorer som använda samma väg som bilar och motorcyklar?”, menar skribenten.
”Varför andra regler för A-traktorer som använda samma väg som bilar och motorcyklar?”, menar skribenten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Körskolläraren menade att det är för min egen säkerhet och alla de övriga.

Varför andra regler för A-traktorer som använder samma väg som bilar och motorcyklar?

Krav på bilbälte, vinterdäck och en begränsning för antal passagerare.

Det är några av de nya regler för A-traktorer som Transportstyrelsen föreslår. Men vem ska kolla om alla nya regler efterföljs? Polisen? Föräldrar? Skolan? (alla har redan tillräckligt att göra) Hur lär man ut på nolltid viktiga nya regler och vem vill lära sig dem?

Jag anser att det bästa skulle vara att ändra reglerna för A-traktorer till totalstopp för allas trevnad och allas säkerhet. A-traktorer kan inte uppnå kravet på hastighetsskyltar 50/70/90 vid vägkanten. De är miljöbovar och ungdomar i A-traktorer ska röra sig kroppsligt för sin egen hälsa och inte sitta i bilar. Ungdomar som är i den åldern, typ 15 år, har inte samma erfarenhet och syn på faror. Och ingen vill ha en (döds)olycka på sitt samvete.

Den ansvariga instans/myndighet som kan ändra regler angående A-traktorer vill jag be att fixa ett totalstopp.

Sunt förnuft vet ni!

Gjalt Koopmans

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.