Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Ditt liv är viktigare än så, du har allt det bästa framför dig”

En underbar sommardag, strax efter vattenfallet vid Binga golf - i svängen vid trädet och ladan. Det är 50km/h, men alla som bor här kör i lägre hastighet.
Insändare • Publicerad 5 juni 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Du lyckas inte hålla in den på din sida vägen, för du kommer en bra bit över 50.”
"Du lyckas inte hålla in den på din sida vägen, för du kommer en bra bit över 50.”

Det blixtrade till i spegeln, som är upphängd för att mötande trafik ska lämna företräde åt varandra. Instinktivt sänker jag hastigheten till nära noll och väntar. Möter en ung oskyddad kille med mörk hjälm på en trimmad moped.

Du lyckas inte hålla in den på din sida vägen, för du kommer en bra bit över 50. Du är över på min sida i ett tjugotal meter, sänker hastigheten och lyckas få mopeden på rätt sida igen. Hade du mött någon annan mindre observant hade du inte klarat dig oskadd. Jag hoppas att du åkte hem, berättade för din familj - att ni satte tillbaka regplåten och tog bort trimröret. Ditt liv är viktigare än så, du har allt det bästa framför dig.

Annons

Var rädd om dig och kom ihåg att det finns många vuxna som inte kör säkert. Ta inga onödiga risker och hoppas det blev en lärdom för livet för både dig och kompisen som körde efter.

Till er föräldrar, jag har själv en 14-åring som fått sin första moped och väntar. Det är svårt att säga nej, men den dagen något händer måste man kunna må bra i sitt beslut. Självklart vill ingen sitt barn något ont. Att tillåta en så ung individ att framföra ett fordon i en hög hastigheten utan någon direkt skyddsutrustning handlar såklart om tillit till sitt barn. Men glöm inte att grupptryck, risktagande och oförsiktighet hör till åldern.

Fortsatt fin sommar!

Förälder

Annons
Annons
Annons
Annons