GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

INSÄNDARE: ”Det ska f-n bli gammal – men det går ju inte att undvika”

Det ska f-n bli gammal, men det går ju inte att undvika. Själv är jag 77 och är tacksam för varje dag och för min hustru!
Insändare • Publicerad tisdag 18:00 • Uppdaterad onsdag 07:14
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Läser i måndagens Barometern om en juldagsmiddag på våra äldreboenden. En middag med fyra sillbitar, ett ägg, en skiva tomat och en bredd macka. På våra privata boenden bjöds på värmda paket från Dafgårds.

Ska vi börja med Dafgårds? Aftonbladet sammanfattar det synnerligen väl: “Mannerströms mat motbjudande äcklig”! Kan bara hålla med; något smaklösare är svårt att hitta! Men han Mannerström får väl betalt för varje paket som säljs?

När jag funderar på min egen meny på juldagens kväll blev det nog left-overs från julafton. Med Jansson, skinka, sill och ost. Köttbullar, prinskorv, leverpastej och rödbetssallad. Och naturligtvis vörtbröd från Stensö!

Men reportaget handlade om våra kommunala boenden. På något märkligt sätt vrids debatten över på brickans ursprung eller hur ägg och sill placerats! En företrädare för kommunen påstår sig till och med ha varit beredd att åka ut och placera ingredienserna på mackan, som om det var den stora poängen. Att det var vad som serverades är alla överens om. Det är vad som borde ifrågasättas.

Att hänvisa till att nöjdheten på Kalmars boenden ligger över rikssnittet duger inte. Jag är mer än tveksam till undersökningar gjorde bland de boende. De sitter i en beroendeställning till alla som kämpar för deras välfärd. Klart som korvspad att “min” undersköterska är fantastisk, även om någon enstaka ibland avslöjas som syster Ratched?

Upp till kamp gamlingar. Vi kräver bättre när det är vi som serveras ägget bredvid mackan. Det ska f-n bli gammal!

Kåre Eriksson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.