Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Covid-19 har inneburit extra stora utmaningar för skola och fritids”

Den 5 oktober firar Sveriges lärare Världslärardagen tillsammans med sina kollegor runt om i världen, och uppmärksammar hur viktiga lärare är för att alla barn och ungdomar ska få den utbildning de har rätt till.
Insändare • Publicerad 4 oktober 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I utbildningens uppdrag har lärare och skolledare också ett viktigt demokratiskt uppdrag. Det är genom utbildning som kommande generationer fostras i demokrati och mänskliga rättigheter. Förskolan, fritidshemmet och skolan ska kännetecknas av värden som människors lika värde, jämställdhet, solidaritet och individens frihet.

Lärarförbundets arbete bygger på solidaritet inom professionen på arbetsplatsen såväl i Sverige som i världen. Vi står upp för varje lärares rätt att organisera sig i starka, oberoende och demokratiska fackliga organisationer.

Annons

Här i Sverige har covid-19 inneburit extra stora utmaningar för skola och fritids. Vi lärare har varit fantastiskt bra på att anpassa oss, men det gäller att hålla koll på arbetstiden. Vi måste ha tid för undervisning och återhämtning, men också för möten som stärker demokratin på arbetsplatsen.

Vi i Lärarförbundet Oskarshamn behöver balans mellan krav, uppdrag och förutsättningar. Vi uppmanar kommunens politiker att möta oss i detta.

Tobias Magnusson, ordförande Lärarförbundet Oskarshamn

”Vi i Lärarförbundet Oskarshamn behöver balans mellan krav, uppdrag och förutsättningar.”
Tobias Magnusson, ordförande
Annons
Annons
Annons
Annons