GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

INSÄNDARE: ”Att lägenheter fördelas genom antal år i kön är inte alltid rättvist”

Insändare • Publicerad 27 september 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att lägenheter fördelas genom antal år i kön är inte alltid rättvist. Jag tillsammans med Hyresgästföreningen tycker att fördelningen av lägenheter ska ske genom generella och transparenta fördelningsprinciper. Utgångspunkten ska vara att alla medborgare behandlas lika och rättvist, utifrån sina förutsättningar.

Kösystemet behöver ses över, det är inte alltid den som stått längst i kön som har det största behovet. Till exempel skulle vi kunna ha med andra eller fler kriterier så som:

• Saknar stadigt boende/förstahandskontrakt/ägt boende.

• Ungdomar som söker ett första boende.

• Förändrade familjeförhållande.

• Trångboddhet.

• Behov av en tillgänglighetsanpassad lägenhet.

Jag tycker att allmännyttiga bostadsföretag (kommunen) och privata kan höra av sig för ytterligare diskussion med Nybro Hyresgästförening. Jag tror att det finns gott om förutsättningar för att bilda en gemensam bostadsförmedling i Nybro kommun. Vi kan göra ett exempel för andra kommuner att ta efter.

Hans Jonsson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.