Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Är syftet att skrämma bort nya och nuvarande medarbetare?”

Ursäkta men nu kan vi inte vara tysta längre och medger att vi skäms.
Insändare • Publicerad 7 september 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Är syftet att skrämma bort nya och nuvarande medarbetare och göra invånarna rädda?” undrar insändarskribenterna. Arkivbild
”Är syftet att skrämma bort nya och nuvarande medarbetare och göra invånarna rädda?” undrar insändarskribenterna. ArkivbildFoto: Carl-Olof Zimmerman

Vi skäms över jobbarkompisar och politikern som skriver ner vårt sjukhus samt kastar smuts på andra kliniker både i tidningar och på sociala medier. Gynnar det sjukhuset som är i stort behov av att få nya medarbetare att börja? Knappast!

Är syftet att skrämma bort nya och nuvarande medarbetare och göra invånarna rädda? Eller är det egenintresse och att man är rädd för förändringar. Vi har jobbat olika länge men upplever samma sak. Upplevelsen vi har är konstig kultur och att det finns en rädsla och bitterhet på vår egen klinik både hos medarbetare och cheferna. Är det bitterhet över att vi har ”blivit av” med intensivvård för några år sedan och dessförinnan akuta operationer?

Annons

Den som gör den största förändringen är väl medicinkliniken och det är våra jobbarkompisar på akutmottagning som syns i tidningar med kommentarer om deras oro. Varför är det inte jobbarkompisarna på medicinkliniken? Handlar det om ledarskap, delaktighet och bra och tydlig information på berörda avdelningar. Vad vi har hört av jobbarkompisar på avdelningarna på medicin har dom fått information hela tiden.

Vi vill gärna arbeta kvar men undrar om det inte är dags att vi sätter ner foten och släpper det gamla och ta ansvar för samarbete i stället för motarbete och jobbar för en bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet.

Medarbetare på akutkliniken Oskarshamn

Annons
Annons
Annons
Annons