GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"I ärlighetens namn – alla vill ju ha en lösning på frågan”

Under en längre tid har det bråkats i Figeholm angående ett antal husbilsställplatsers vara eller icke vara inom Vasakajens landområde.
Insändare • Publicerad 13 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten funderar kring husbilsställplatsers vara eller icke vara inom Vasakajens landområde.
Insändarskribenten funderar kring husbilsställplatsers vara eller icke vara inom Vasakajens landområde.Foto: Arkiv

Figeholms Båtklubb ihop med Oskarshamns kommun på ena sidan och privata båt-, fastighetsägare och Länsstyrelsen på den andra. Efter Mark- och Miljödomstolens avslag tycks frågan mest handla om att kommun och båtklubb gemensamt skapar kryphål i lagstiftningen genom att kalla platsen för ”parkering” och därmed inte kunna erbjuda latrintömning etcetera. Något som ju i realiteten försämrar såväl relationer människor emellan, som servicenivå för husbilsägarna.

I ärlighetens namn – alla vill ju ha en lösning på frågan och det bästa vore ju om husbilsägarna fick vettiga platser att stå på inne i samhället.

Som utomstående i allt detta trassel undrar jag: Varför inte ta ett omtag på hela frågan? Att ta några steg tillbaka, släppa prestigen och titta konstruktivt på allt, i stället för att bara gno på i samma riktning man redan kört fast i?

Har man verkligen undersökt alla alternativ ordentligt? Finns det andra lämpliga landytor i samhället att nyttja?

Ett förslag är att i stället ta i anspråk en liten del av den stora outnyttjade markytan som finns i direkt anslutning till Figeholms gästhamn, den man just haft uppgrävd för avloppsarbeten.

Husbilsägarna skulle där få kortare avstånd till klubbens servicebyggnad och hamnvärdarna lättare att ta upp avgifter samt vara allmänt behjälpliga. Båtklubben skulle kunna ta ut högre avgifter för den förbättrade servicen de därmed kan erbjuda åt husbilsägarna. Finns det annars kanske andra lämpliga markytor att fundera på? Eller ska ni fortsätta envisas med att köra era huvuden in i samma vägg om och om igen?

Undrande bybo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.