GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hyresupproret kommer att fortgå i oförminskad omfattning

Den mullrande opinionen från fotfolket ska inte negligeras.
Insändare • Publicerad 3 december 2020 • Uppdaterad 6 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vid ett möte arrangerat av Hyresgästföreningen i Nybro 2018-03-09 var många hyresgäster oroliga över bolagiseringen i Nybro kommun AB av Nybro bostadsaktiebolag, NBAB, om hur hyran skulle påverkas för underhåll av kommunala fastigheter med mera. Det unisona svaret var nej från kommunalråden Christina Davidson (C), Mikael Svanström (S) och NBAB:s vd Sulev Pull, hyresgästerna skulle inte märka någon skillnad.

Varför ska då NBAB ingå i Nybro kommun AB om inte hyresgästerna blir ekonomiskt drabbade?

För tanken har förmodligen inte föresvävat nämnda potentater på vilket vis bolagiseringen gynnar hyresgästerna till att rusta upp lägenheter och/eller lägre hyra för att uppnå den exklusiva status som demokratins budbärare felaktigt använder sig av, vid beskrivning av vissa bostadsområden. En depraverande attityd!

Svaret är bevisligen 2020 års hyreshöjning, kanske den största i Sveriges historia, inom allmännyttan, uppåt 10 procent. Horribelt!

Vi vill också ha svar på samma fråga, som ställts till styrelsen i NBAB, om vart tar alla hyresintäkter vägen och vi har då erhållit ett icke vederhäftigt svar av NBAB:s styrelse, om att alla pengar stannar inom NBAB och kommer hyresgästerna tillgodo. Ännu en offentlig lögn?!

Vem äger exempelvis dessa fastigheter: Nybro Samariten 21 och Nybro Fröjdekulla 3:1?

På vilket vis kommer stämpel- och lagfartsavgifter på åtskilliga miljoner NBAB:s hyresgäster tillgodo? Varför ska NBAB:s hyresgäster betala dessa avgifter eller äga kommunala fastigheter?

Hur kan förtroendevalda, styrelseledamöter och anställda tro att hyreskollektivet är fullständigt imbecilla?

”Den mullrande opinionen från fotfolket vilket inte skall negligeras.”
Hyresupproret med flera

Hela ”Hyresupproret i Nybro” började med ett meddelande om ”Hyresförändring” från NBAB dagen innan de nya hyresavierna damp ner trots att hyresöverenskommelsen varit undertecknad 2020-01-22, varför?

Önskar i detta sammanhang informera höga vederbörande om att ”Hyresupproret” kommer att fortgå i oförminskad omfattning till den dagen erfoderlig respekt uppnås. Vi betackar oss för att bli betraktade som en andra klassens innevånare som kan behandlas respektlöst av alla inblandade i detta kommunala trams, att ta ut ”riktad” skatt genom hyran hos NBAB.

Vi kan utlova att vi i Hyresupproret ska granska och gräva fram varje beslut som är tveksamma ur demokratiska synvinklar. Vi är inte främmande för att överlämna minsta misstanke om oegentligheter till offentliga proffsgranskare som kan demaskera all form av kommunal ”smartness” som 2020 års hyreshöjning, hyran av rollatorer, privatisering av personliga assistenter. Eller varför inte prövning i förvaltningsrätten, då inget kommer att hindra denna helt opolitiska opinion som växer sig starkare för varje dag i Nybro kommun.

Kanske dags att fundera på hur många som stöder oss och visat sin sympati genom underskrifter på protestlistor vilket ger oanad energi, för den mullrande opinionen från fotfolket vilket inte skall negligeras.

Hyresupproret i Nybro med flera

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.