GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hyresgästerna ska inte lämnas utanför den offensiva budgeten

Hyreshöjningar i dessa svåra tider, Nej tack – allmännyttan måste ta ansvar och visa vägen.
Insändare • Publicerad 24 oktober 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Medlemmar hör av sig till Hyresgästföreningen och är oroliga för vad som kan hända”, skriver insändarskribenten.
”Medlemmar hör av sig till Hyresgästföreningen och är oroliga för vad som kan hända”, skriver insändarskribenten.Foto: Mats Holmertz

Kalmarhem har gått ut med ett extremt yrkande om hyreshöjningar i dessa oroliga tider. Vi pratar om människors hem och möjligheten att bo kvar samtidigt som vardagen ska hålla.

Hyresgästerna påverkas såklart negativt av utvecklingen. Speciellt mot bakgrund av att branscher med många osäkra anställningar drabbats hårdast, inte minst hotell- och restaurangbranschen. Många bor i hyresrätt. Krisen slog inte lika hårt mot de som äger hyresfastigheter, tvärt om.

Kommunalråden i Kalmar kommun har gått ut med en budget som ska vara offensiv i oroliga tider. Den innehåller mycket bra som satsningar för att Kalmar ska vara en trygg kommun. Här behöver hyresgästers situation bli en del av helheten i den offensiva budgeten. Inte lämnas utanför. Medlemmar hör av sig till Hyresgästföreningen och är oroliga för vad som kan hända och vi kan ta del av liknande vittnesmål i media.

Vi har sett hur politiker föredömligt tar ansvar när de av allmänheten blir uppmärksammade på en ohållbar situation, som exempelvis hanteringen av kolonilotter.

Vi vädjar att kommunalråden, med Johan Persson i spetsen, även gör så när det gäller hem i hyresrätter. De sämre ekonomiska tiderna gör sig påminda i prognoser över arbetslöshet och skatteintäkter. De som har drabbats av pågående kris är inte hyresvärdarna, utan främst pensionärer, barnfamiljer, unga, sjuka och friska.

Det är i kristider som bostadsbolagens sociala ansvarstagande och ledning ställs på prov på riktigt, upp till bevis!

Styrelsen för Hyresgästföreningen Kalmar Torsås Öland genom

Barbro Englund, ordförande

LÄS MER: Fler publiceringar om hyrorna:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.