GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hur kan det finnas ett så stort överskott inom välfärden?

Som skattebetalande medborgare så skulle jag vilja ha svar av Kalmar kommun, hur det kan finnas ett överskott på 121 miljoner inom välfärden?
Insändare • Publicerad 9 december 2021 • Uppdaterad 13 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten tycker att anställda inom Kalmar kommuns barn- och äldreomsorg borde få en rejäl bonus.
Insändarskribenten tycker att anställda inom Kalmar kommuns barn- och äldreomsorg borde få en rejäl bonus.

Detta är enligt fackorganisationen Kommunal. Ett så stort överskott känns inte okej, välfärden är till för alla och ska inte snålas in på. Vilket det verkar som att ni gör. Personal inom äldreomsorgen och barnomsorgen skriker efter bättre arbetsmiljö och rimligare villkor. Vad gör ni med pengarna egentligen?

• Barnomsorgen behöver mer personal.

• Personal inom vården vill ha rätt till arbetsskor.

• Vi har många hemlösa i Kalmar.

• Ni har ljugit i tidningen att alla i kommunen har rätt till heltid, det vet vi är lögn, eftersom nattpersonalen i kommunen vägras heltid.

Det känns som att dessa 121 miljoner hade kunnat bekosta något av detta? Jag tycker att man har läst ganska många insändare från personal i kommunen med en önskan om bättre arbetsmiljö.

Jag anser att kommunen borde visa en god gest mot sina anställda inom barn- och äldreomsorg efter detta och ge en rejäl bonus. Som lite plåster på såren för dålig arbetsmiljö, för ett så här stort överskott får man endast inom välfärden när man spara pengar på fel ställen. Ni har ju uppenbarligen pengarna för det.

En arg och besviken medborgare