GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Hoppas att Nimis och Arx vårdas som monument över Lars Vilks kärnverksamheter”

Lars Vilks hade ju två kärnverksamheter. Frågan om vad som är konst och yttrandefriheten. Vad som nu händer är märkligt i de frågorna.
Insändare • Publicerad 12 oktober 2021

Moderna Museets chef säger att hon inte vill köpa in teckningen på rondellhunden för hon anser inte att teckningen är konst. Men just den frågan var ju Lars kärnverksamhet och frågan kan ju egentligen aldrig få ett svar. Moderna museets chef uttalar sig dock stöddigt och sätter sig promt över frågeställningen. När det gäller årets utdelning av fredspriset så grundar man sig på temat yttrandefrihet. Det ämnet var ju den andra stora delen av Lars kärnverksamhet. Fredsprisjuryn bör ju ha satt temat yttrandefrihet innan Lars förolyckades. Så det känns märkligt i dessa tider och som en universell tanke att årets fredspris grundade temat på Lars kamp för yttrandefrihet utan att det nämns i ett sammanhang någonstans.

Jag hoppas att Nimis och Arx kommer att vårdas som monument för en levande fråga om vad konst är och över yttrandefriheten.

Anne Wilks

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.