GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hästarna blev stressade så att de blev blöta

Det har skrivits i tidningen om att "man unnar sig" nyårsraketer även i år.
Insändare • Publicerad 2 januari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten tycker att fyrverkerierna innebär alltför står stress för våra djur.
Insändarskribenten tycker att fyrverkerierna innebär alltför står stress för våra djur.Foto: Charlie Riedel

Varför inte också skriva om vad nyårsraketer medför för våra husdjur som hundar som blir så stressade och vettskrämda att de gömmer sig under sängen? Vi har hästar i närheten av Kalmar som vi tar in i stallet tidigt på nyårsafton för att de inte ska springa igenom elstaketet av rädsla när nyårsraketer fyras av. Hästarna blev ändå så stressade att de blev blöta.

Det är många hushåll som har husdjur och som skulle önska att det kom till en förändring vad gäller användandet av nyårsraketer. Kalmar anordnar inte längre fyrverkerier vid slottet, utan har ett annat arrangemang.

Kalmarbo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.