Annons
Insändare

”Har regionen slutat med starroperationer?”

Region Kalmar Län har slutat med starroperationer. Eller....?
Insändare • Publicerad 24 augusti 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Beklagligt nog har jag missat den informationen. Men så måste det naturligtvis ligga till. I juni förra året blev jag uppsatt för operation. Och vad jag har väntat. Men den verksamheten verkar ha upphört, som så mycket annat inom vården.

Man undrar varför?

Annons

Kan en ögonklinik gå i konkurs? Jag menar; lagen om vårdgaranti på tre månader kan man väl bara slippa om man har misskött sig så att man inte får utföra någon verksamhet. I alla fall verkar det inte finnas någon ögonklinik i regionen. Antar att det är alla strafförelägganden som orsakat detta. Bara i mitt fall skulle det ha blivit minst fyra omgångar med böter, eller vad nu straffet är för detta lagbrott. Det skulle i alla fall jag som individ få erfara om jag inte skötte mina åtaganden mot exempelvis Skatteverket.

Det skulle vara så trevligt om ni kunde komma igång med verksamheten igen. Undrar vad ni behöver för det? Mera pengar? Går det att omfördela några budgetposter till att gälla ren sjukvård i stället för administration eller kultur? Eller har era läkare flytt på grund av osäker framtid och försämrad arbetsmiljö som på Oskarshamns Sjukhus?

Hjälp mig att hitta ljuset i tunneln så att framtiden blir klarare igen.

En som ännu kan se lite

Annons
Annons
Annons
Annons