GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Har anhängarna av kärnkraften verkligen satt sig in i alternativen?

Under mina cirka 30 år i Oskarshamn var jag givetvis en anhängare av kärnkraften – men i dag är jag övertygad om att det bara är alternativen som gör det möjligt att även framöver behålla en beboelig värld.
Insändare • Publicerad 17 juli 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kärnkraftverket O3:an på Simpevarpshalvön utanför Oskarshamn.
Kärnkraftverket O3:an på Simpevarpshalvön utanför Oskarshamn.
Foto: Adam Ihse/TT

Regionens moderater var ute med något av ett kärnkraftsupprop i förra veckan – och en företrädare för SD hakade på – och i Barometern den 13 juli menar Thomas Hermansson att vi inte klara en övergång till alternativen utan kärnkraft.

Många lyssnar och har lyssnat på Greta Thunberg – men något egentligt verkstadsarbete på det hon menar att vetenskapen behöver få hjälp med – existerar inte. Har du som anhängare av kärnkraften verkligen satt dig in i alternativen? I hopp om att tidskriften” Illustrerad Vetenskap” är tillgänglig för er alla – men den finns säkerligen på de flesta biblioteken – så läs där gärna i nummer 10 av årets upplaga om alla alternativen.

Hur krystat än en parallell till sommarprataren från den 9 juli – T.J. Philipsson – än kan tyckas kommer den med här. Tomas var ju Donald Trumps kanske viktigaste ekonomiske rådgivare – och menade att Donalds politik innebar ett jättelyft för nationen – varför börsen skenade. Men att priset för uppgången genom att åter satsa på kol och utvinna petroleum ur miljarder år gamla kalkstenslager var metoder som i stället på sikt försämrade miljön och därmed ekonomin verkade denne välutbildade talang i likhet med Trump inte haft en tanke på.

Göran Wågesjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer