Insändare

Gör inte samma misstag med nya simhallen som med arenan

Insändare Artikeln publicerades
Skiss över hur den nya simhallen skulle kunna se ut och den nuvarande Guldfågeln Arena.
Skiss över hur den nya simhallen skulle kunna se ut och den nuvarande Guldfågeln Arena.

Jag känner ett visst ansvar att försöka styra upp tankegångarna gällande nya simhallen borta vid Snurrom. Det vore extremt olyckligt om kommunen gör samma misstag som vi gjorde med Guldfågeln arena.

Arenan är idag ett monument över en halvfärdig ambition. Ett betongbygge som egentligen inte klarar någonting. Den når inte ens sin fulla potential när det gäller fotbollsmatcher. Det går heller inte att genomföra inomhusevent i stil med Melodifestivalen, inga konserter, mässor eller events. Arenan kunde ha varit levande året om, en multifunktionell centrumpunkt där man samlar regionens gemensamma kraft.

Nu försöker man göra samma misstag med simhallen. Självfallet ska samtliga önskemål från föreningslivet tillgodoses. Självfallet ett rejält äventyrsbad som slår alla med hästlängder, gärna i anslutning till en stor multihall/ishall som kan ha en publikkapacitet på kanske 3000? Se gärna hur Eskilstuna kommun har gjort. Oavsett partifärg vore det bortom rimlig sans låta ett privat företag ha monopolställning och få diktera hyresnivån. När den väl står färdig finns inga andra alternativ.

Visst, vi pratar om mycket pengar initialt, men att inte ha en tillräckligt hög ambitionsnivå är att svika kommande generationer. Jag anser det är politikernas ansvar att höja blicken och se ur ett mycket längre perspektiv än bara kommande budgetår. Man får räkna med en livslängd på ca 50–70 år för en sådan stor anläggning, då går det inte annat än att köra in i kaklet. Något annat har vi faktiskt inte råd med.

Anders

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.