Insändare

Ge våra bara vanliga köttbullar i förskolan

Insändare ,
STOCKHOLM 20190802Konsumenttest av färdiga köttbullar Foto: Stina Stjernkvist / TT / Kod 11610
Foto: Stina Stjernkvist/TT
STOCKHOLM 20190802Konsumenttest av färdiga köttbullar Foto: Stina Stjernkvist / TT / Kod 11610

Vi är många föräldrar som har reagerat på den mat som serveras vissa dagar på förskolorna i Oskarshamns kommun.

Vi har inte valt att våra barn ska äta vegetarisk kost. När det serveras köttbullar med makaroner förväntar sig barn som inte är vegetarianer vanliga köttbullar. Inte falafel som våra barn säger inte är god.

Skolbarnen fick vanliga köttbullar men förskolans barn som inte kan välja fick falafel. Hur tänkte ni där? Ska ett förskolebarn gå hungrig hela dagen? Ge mat till våra barn som de kan äta. Servera vegetariskt som alternativ.

Vi vill att våra barn får allsidig kost. Vegetarisk kost måste vara väl sammansatt, med extra observans på vissa näringsämnen.

Idag äter de flesta ingenting till lunch när ni har börjat med det här. Då blir det bara mackor under en hel lång dag på förskolan. Nu får ni sluta med era idéer! Våra barn ska kunna äta sig mätta vid lunch. Ska vi behöva börja med matsäck hemifrån till våra förskolebarn?

Fler upprörda föräldrar

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.