GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

För- och nackdelar med många partier

Insändare • Publicerad 25 juni 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Åtta partier finns i Riksdagen och flera vill in. För - och nackdelar med många eller färre partier kan diskuteras. Med många partier finns större möjlighet att något av dem ska vara lämpligare för väljare att rösta på vid val. Med många partier finns dock möjligheter och svårigheter med att fler än ett parti har svar på åsikter från samma medborgare/väljare. Sett från politikers sida finns fler karriärmöjligheter inom ledningar och styrelser ju fler partierna är. Medborgarnas val får inte till fulla verkan om politiker efter val bildar allianser.

Roland Flemk

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer