unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Folk klagar på trängsel – men är ändå där

Världen, Sverige, länet håller på att bli galet. Folk klagar på trängsel på bussar, vid frysdisken, på krogen, ändå är folk där?!
”Man bör fokusera på orsaker och specifika ställen där smitta sprids, inte sätta fotboja på allt och alla”, skriver insändarskribenten.
”Man bör fokusera på orsaker och specifika ställen där smitta sprids, inte sätta fotboja på allt och alla”, skriver insändarskribenten.
Foto: Magnus Andersson/TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Folk som är oroliga för trängsel går uppenbarligen på dessa ställen själva, annars skulle de ju inte klaga.

Jag sa redan i våras när detta var nytt att det är ganska enkelt; gå inte ut om du är sjuk eller orolig. Var är det egna ansvaret?

Regeringen måste vidta åtgärder för att folk inte kan tänka själva. Vi blir uteslutna från att spela innebandy en gång i veckan för att andra människor inte kan använda hjärnan. Mina barn kan ej gå på kulturskolan för att vuxna människor inte kan ta sitt ansvar. Min dotter skulle äntligen vara lucia i år men det blir inställt. Ska barnen betala priset?

Det borde vara upp till var och en om man vill träna eller inte trots pandemi. Jag har full respekt för detta virus, och kommer definitivt hålla mig hemma om min näsa börjar rinna eller om jag känner oro för att min arm ska stöta emot någon annans arm på tåget.

Det egna ansvaret måste få tala i denna situation.

Varför finns det en siffra på hur många man får vara på olika ställen? 8, 50, 300. Helt absurt. 50 på bussen eller 8 på Friends Arena? Finns ingen logik. Det borde vara procentuellt. Filmstaden kan säkert få fram en bra siffra med två meters avstånd, så även idrottsarenor, konserthallar, restauranger med mera.

Just nu ska vi bara överleva, det vill säga handla förnödenheter.

Vi ska inte leva, det vill säga göra roliga saker som behövs i vardagen.

Man bör fokusera på orsaker och specifika ställen där smitta sprids, inte sätta fotboja på allt och alla.

F.d. Livsnjutare

LÄS MER: Tidigare publiceringar om trängsel: