Insändare

Fokuserar polisen på rätt saker?

Insändare Artikeln publicerades

Den 1 november bad vår svärson att vi skulle köpa två brädor eftersom han vid tillfället inte hade någon bil.

Vi inhandlade brädlapparna, men de var tyvärr lite för långa att få plats i bilen. Vi löste problemet genom att låta brädorna hänga ut cirka två decimeter från backspegelns yttersta kant genom högre främre sidoruta.

Från brädgården till Stensöhemmet är det bara några kilometer och vi körde väldigt sakta. Vid sjukhuset stoppades vi av tre poliser med blåljus påkopplat. Efter körkortsvisning och alkoholtest fick vi veta att resan skulle kosta oss 1 500 kronor i böter.

Vi är båda i 80-årsåldern och förbjöds att fortsätta färden med brädorna i bilen. Så min make fick bära dem några kvarter till hemmet medan poliserna satt lugnt kvar i sin bil och tittade på.

Det finns tydligen väldigt effektiva poliser i Kalmar men fokuserar de på rätt saker? Är de lika handlingskraftiga när det gäller att jaga bovar och banditer? Är det alltid rätt "att bara göra sitt jobb"? Ska inte polisen också hjälpa och bistå oss medborgare med att komma med lösningar?

Birgitta

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.