Annons
Insändare

Faran verkar tills vidare vara över för småfåglarna

Kort replik till Djurvän i Djurängen på insändaren införd den 6 december med anledning av min insändare införd den 29 november.
Insändare • Publicerad 8 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Fåglarna uppskattar förvisso den extra födan –  om de klarar sig från att själva bli föda –  men enligt mig kan det i det här fallet mer liknas vid en åtel”, skriver insändarskribenten.
”Fåglarna uppskattar förvisso den extra födan – om de klarar sig från att själva bli föda – men enligt mig kan det i det här fallet mer liknas vid en åtel”, skriver insändarskribenten.Foto: Claudio Bresciani / TT

Jag klagade inte på de utkastade fågelfröna och jag angav inte att det är förbjudet att mata fåglar i skogen. Läs gärna sista stycket igen i min insändare.

Däremot reagerade jag starkt på att man i mycket nära anslutning till den rikliga mängden fågelfrö sätter ut en bur och ett djur med jaktinstinkt, som katter har när tillfälle ges, oavsett kärleksfulla hem med obegränsad tillgång till mat och trygghet!

Annons

Fåglarna uppskattar förvisso den extra födan – om de klarar sig från att själva bli föda – men enligt mig kan det i det här fallet mer liknas vid en åtel.

Vill katten gå ute i skogen och dessutom, kanske mätt och belåten, få en sovstund utomhus i sin väska (hur förmedlas dylika önskemål?) är väl det mest humana i varje fall för småfåglarna i Djurängsskogen att vårdaren tar med sig katten ut i band och låter den sova hemmavid.

Slutligen tycks dock faran tills vidare vara över för de aktuella småfåglarna eftersom i går (söndag) kattburen var borta liksom upplaget med svarta sopsäckar, presenningar och emballage med troligtvis fågelfrö. Även grytan med vatten (för fågelbad?) var borttagen från sin tidigare plats. Någon påfyllning av fågelfrön till småfåglarna verkar inte ha gjorts.

Bevara Djurängen vild men utan katter i bur

Annons
Annons
Annons
Annons