Annons
Insändare

Ett varmt tack till personalen på Berga Backe!

Professionalism, omsorg och omtanke – dessa tre ord beskriver personalen på äldreboendet Berga Backe i Kalmar.
Insändare • Publicerad 7 januari 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är tacksam för den tid då hennes mamma bodde på äldreboendet Berga Backe i Kalmar.Foto: Anders Johansson

Min mamma bodde där under 4,5 år. För några dagar sedan gick hon bort och jag vistades där väldigt mycket den sista veckan av hennes liv, men under alla dessa fyra år har jag alltid sett personalens arbete och bemötande som så gott! Det värmer!

Mamma hade det så bra och i det sammanhanget vill jag även tacka personalen som lagar maten. Alltid flera olika rätter att välja mellan, vällagat, gott, snyggt och aptitligt serverat i minsta detalj och som ett exempel kan jag nämna att när maten var mosad och det till exempel var fisk var det format som en fisk på tallriken.

Annons

Om jag nu ändå ska önska något så skulle det vara att personalen hade mer tid till att göra sociala aktiviteter med de boende – vilket inte ska ses som kritik av personalens arbete utan ses som tidsbrist.

Att personalen ska ha trygga anställningsvillkor, bra scheman, bra arbetsmiljö, bra löner och möjligheter till vidareutbildningar är otroligt viktigt vilket har blivit så uppenbart under 2020.

Våra gamla har byggt det samhälle vi lever i, de har erfarenheter, de är lika viktiga som när de var yngre och så småningom blir många av dem i behov av omsorg. Då ska de få det och den ska vara bra! Det är bland annat det vi betalar skatt till och det får faktiskt kosta! Däremot har jag inget intresse av att det jag betalar i skatt går till till exempel koncerner som stoppar det i sina egna kassor.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort och varmt tack till personalen! Jag kommer att sakna er!

Yvonne Wolski

Lalas dotter

Annons
Annons
Annons
Annons