GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett uppror mot ytterligare förvanskning av Kalmar är nödvändigt

Det är inte bara den runda fantasilösa cylindern framför gamla brandstationen i Kalmar som upprör. Den sammanlänkande byggnaden mellan brandstationen och den äldre gatufasaden längs Larmgatan är ju en katastrof.
Insändare • Publicerad 29 juni 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är varken nöjd med den cylinderformade byggnaden eller den sammanlänkande byggnaden (till höger i bild) vid gamla brandstationen i Kalmar.
Insändarskribenten är varken nöjd med den cylinderformade byggnaden eller den sammanlänkande byggnaden (till höger i bild) vid gamla brandstationen i Kalmar.
Foto: Veronika Karlsson

Här har länsstyrelsen och Kalmar kommun och dess handläggare inte förstått att läsa detaljplanens innehåll och bygglovsansökan som redovisar en takterrass som möter Kvarnholmens traditionella taklandskap som i arkitektkretsar definieras som byggnadens femte fasad och som ingår i riksintresset för kulturmiljö. Byggnadens form och materialval lämnar också mycket att önska. Det är ett stort kompetensproblem inom kommun och länsstyrelse som håller på att förstöra vår stad. Bastionenhuset med sitt platta tak och terrass som möter befintlig bebyggelse med valmade tak och sadeltak är ett annat exempel. Till detta kommer den helt främmande stenfasaden med en brungråmelerad kulör som inte har något samband alls med befintlig bebyggelse. Ett uppror mot stadens ytterligare förvanskning är nödvändigt.

Sluttande plan

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer