Annons
Insändare

En politiker ska ha händerna i myllan

Ingela Ottosson (M), kommunalråd i Oskarshamn, säger att hon har svårt att förstå att folk i Misterhultsbygden reagerar som de gör.
Insändare • Publicerad 6 juli 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hultgården i Misterhult renoveras och får nya handikappanpassade toaletter i varje lägenhet.
Hultgården i Misterhult renoveras och får nya handikappanpassade toaletter i varje lägenhet.Foto: Per Hammenvik

Hon förstår inte att de är emot att politikerna tänker lägga ner deras två äldreboenden och tvinga iväg de äldre som vill ha vård och omsorg där. Hon förstår inte att därmed blir bygden utan de sista kommunala arbetsplatserna. Hon förstår inte besvikelsen när hon med hjälp av Socialdemokraterna med en enda rösts övervikt sade nej till en folkomröstning som 2 300 personer i bygden skriftligt gav uttryck för. Jag får hoppas Ingela dock tagit till sig att de två snart tomställda äldreboendena kostar, med ett minimum av underhåll, 900 000 kronor skattepengar om året.

Dessvärre inser Ingela inte heller betydelsen av reaktionen när två av stugägarna på den fina vandringsleden Ostkustleden tycker att de fått nog när de får denna "belöning" efter fyrtio års engagemang.

Annons

Nu vill Ingela Ottosson istället tala om en "fantastisk möjlighet till utveckling av bygden" med uthyrande av stugor, kanoter, cyklar och tillika frukostservering. Hur mycket av detta som ser dagen ljus är ännu fördolt liksom hur intressant, mer än marginellt, det kan vara. Att det långt ifrån är tillräckligt för att reparera skadan efter vad som försvinner är dock uppenbart.

Tänk om Ingela varit av samma sorts politiker som hennes partibroder Göte Pettersson i Bockara. När de styrande socialdemokraterna en gång ville lägga ner Misterhults skola, då kunde mitt Vänsterparti gemensamt med Moderaterna rädda den. Göte var nämligen många gånger en politiker med händerna i myllan. I dag är skolan en friskola som inte Ingela rår på, inte ens med hjälp av de nyvunna parhästarna i socialdemokratin.

Bo Malm

Oskarshamn

Vän av Misterhultsbygden

Annons
Annons
Annons
Annons