Annons
Insändare

En IKO-säsong vi aldrig kommer att glömma

14:e raka förlusten för IKO! Ändå är det nästan fullt i Be-Ge Hockeycenter – och stämningen är i topp!
Insändare • Publicerad 10 mars 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trots att IKO sladdar i SHL är det full fart kring hockeyn i Oskarshamn. Så här såg det ut i IKO-klacken vid lördagens match mot Rögle i Be-Ge Hockeycenter.
Trots att IKO sladdar i SHL är det full fart kring hockeyn i Oskarshamn. Så här såg det ut i IKO-klacken vid lördagens match mot Rögle i Be-Ge Hockeycenter.Foto: Adam Ihse/TT

Vi pressar Rögle till timeout och vi vinner skotten med 34–19. Enastående elitprestationer utspelas framför våra ögon i varje match från båda lagen. Säkert de mest sevärda i hela vårt län, och det i vår lilla kommun med 27 000 invånare! Det är knappt en tiondels förort hos många av våra motståndare.

14:e raka hedersamma förlusten men jag hör väldigt få som ojar sig, kvider ömkligt och ligger i fosterställning och suger på tummen i ren ångest och frustration. Alla vet att våra pojkar egentligen spelar över sin förmåga match efter match. Om hockeylogiken stämmer borde vi inte ha något att säga till om men vi ställer dunderprestationerna på rad. Vinsterna uteblir men skulle ”hedersamma förluster” ge poäng låg vi säkert i tabelltoppen.

Annons

Vid första matchen mot Leksand frågade jag en LHC-supporter om det verkligen stämmer att de har 16 miljoner mer än IKO till spelarköp? Nej! Blev svaret. Vi har 20 mille mer än er! Alltså 50 miljoner. IKO har numera 30 miljoner kronor.

Till saken hör att Leksand ligger näst sist i spelarbudgetar. De andra lagen vi möter har ofta 30–40 mille mer än vi. Det är ofantliga summor som läggs på spetskompetens. IKO däremot har tvingats söka ratade spelare, ofta med skadeproblematik. Vi har, om uttrycket tillåts, ett sekunda lag. Och detta lag med allt emot sig kämpar ändå på, ger oss upplevelser på toppnivå och en säsong vi aldrig kommer att glömma. Tack, IKO!

Peter Gerdehag

Fotnot: IKO spelar hemma mot Brynäs på tisdagskvällen. Här hittar du mer inför matchen:

Här kan du följa Barometern-OT:s liverapportering från kvällens match:

BILDSPEL: Här ser du fler bilder från IKO–Rögle:

Annons
Annons
Annons
Annons