GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"En enkät över förtroendet för NBAB:s ledning är önskvärt”

Replik till Börje Slättman och Daniel Lindvall, vice ordförande respektive ordförande i Nybro Bostads AB:s styrelse.
Insändare • Publicerad 3 juni 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tack för svar Börje och den inbjudan det medför till total transparens för såväl hyresgäster som journalister och revisorer efter ditt påstående att varje krona stannar i NBAB, då vår magkänsla säger något annat.

Anledningen att du blev tillfrågad är din mångåriga erfarenhet som S-politiker och nuvarande uppdrag som kommunfullmäktiges ordförande samt styrelseledamot i NBAB och Nybro brunn. Du är därför den som har bäst insyn i Nybro kommuns alla ”affärer”. Tråkigt att du blandade in fler personer i svaret då det var Socialdemokraternas åsikt som var av störst intresse, jag syftar på cirka tio mandat.

Jag är inte imponerad av jämförelsen med hyresnivåer eftersom de snarare är att hänföra till demografiska fenomen än styrkan hos de förhandlande parterna. Möjligtvis jämförelse med den kanske enskilt största hyreshöjningen i Sveriges historia i allmännyttans tjänst, skulle varit smaklig.

Tråkigt att du inte berör moral och etik utan helt verkar ha accepterat närodlade hyrespolitiks innebörd, marknadshyra med annan etikett.

Hyresgästföreningen är absolut inte utan skuld men har i alla fall haft godheten att beblanda sig med menigheten och försökt förklara hur förhandlingen gått till och lämnat mycket värdefull information om bland annat NBAB:s ledning och kommunledningens attityd. Ingen kommer att hamna under radarn i vår analys och framtida agerande.

Årets hyreschock kommer inte att blåsa över förrän några resultat kan skönjas, såsom frysning av hyran, systematisk hyressättning efter trappningsmodell som allmännyttans organisation SABO rekommenderar.

I Nybro passar det inte att chefer inom kommunala verksamheter inte är skrivna i kommunen då detta är dels skattedränerande och dels skapar distans till medborgarna, förmodligen varför denna mycket ”grovhuggna” hyresuppgörelse kommit till stånd.

Det vore önskvärt med en enkät, ett anammat styrmedel i Nybro kommun, över förtroendet för NBAB:s ledning, förtroendet över ägardirektiv, förtroendet för NBAB:s styrelse.

Hoppas vi kan vara överens om att det finns inga vinnare i krig.

Hälsningar från många frustrerade hyresgäster genom

Lars Lindvall

LÄS TIDIGARE INLÄGG I DEBATTEN HÄR:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.