Insändare

Dyrt slöseri med Bastionen

Insändare Artikeln publicerades
Den nya kulturarenan i bastionen Johannes rex. Tengboms har ritat och kommunen har hittills betalat firman över 800 000 kronor för arbetet.
Foto: Tengboms
Den nya kulturarenan i bastionen Johannes rex. Tengboms har ritat och kommunen har hittills betalat firman över 800 000 kronor för arbetet.

805 420 kr. Vad kan man få för den summan?

En ny Volvo XC90, en rejäl grundplåt till en bostadsrätt eller en jordenruntresa för hela familjen.

Om man är en kommun då? Två heltidsanställda i äldrevården som betalar tillbaka 150 000 kronor i kommunalskatt. För de pengarna kan man bjuda alla barnfamiljer på jullunch.

Eller så kan man betala avgångsvederlag till kommundirektören och anställa en ny som har bättre känsla för pengars värde.

Hur många normalskattande Kalmarbor måste betala all sin kommunalskatt under ett år för att det ska bli 805 420 kronor som kommunen kan slösa bort på ingenting. Jo, mellan nio och tio. Alltså, cirka tio personer måste jobba heltid i ett år för att med sin kommunalskatt betala konsulträkningen för äventyret i Bastionen.

Tur att man inte betalar skatt i Kalmar.

Bo Hagblom

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.