GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Diskriminerande med körkortsstipendier

Insändare • Publicerad 28 juli 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi läser i tidningen att Oskarshamns kommun satsar stora summor för körkortsstipendier till elever i årskurs 1 och 2 på Oscarsgymnasiet. Som föräldrar till elev på Etec tycker vi detta känns mycket märkligt. Det betyder i praktiken att vi som skattebetalare i kommunen ska sponsra körkort för elever även ifrån andra kommuner, för att de går på ”rätt skola”. Medan sonen, som uppfyller övriga kriterier inte ens kan ansöka om stipendiet för att han går på ”fel skola” Otroligt diskriminerande. Det är chockerande att något sånt här klubbas igenom. Ungdomar ska behandlas lika.

Gör om och gör rätt.

Föräldrar till Etec-elev

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.