GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det saknas rätt driv i Högsby kommun

I Högsby byggs det och planeras som aldrig förr, detta trots att de unga väljer att flytta. Som hyresgäst börjar man bli lite orolig, för någon måste betala alla dessa outhyrda lägenheter.
Insändarskribenten är bekymrad över utvecklingen i Högsby kommun.
Insändarskribenten är bekymrad över utvecklingen i Högsby kommun.
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Här i Högsby finns inga arbeten, knappt några fritidsaktiviteter och Storgatan blir allt mer fattig på affärer. Man säger att arbeten finns inom pendlingsavstånd, i Kalmar, Oskarshamn och Åseda. Frågan är då varför ska man hyra en nybyggd lägenhet i Högsby för ca 8 000 kronor i månaden och betala bensin eller busskort för x antal tusen? Man kan få en lägenhet i till exempel Kalmar och då slipper man resan plus att priserna på många lägenheter i Kalmar ligger i samma prisklass plus att man slipper betala busskort eller bensin.

Så jag är frågande vad är det som gör Högsby så speciellt att ni tror att folk ska flytta hit eller stanna kvar? Det råder i denna by en stor portion av svågerpolitik där människor kan gå före i köer och få jobb oavsett om man är kvalificerad. Så om det till äventyrs skulle bli någon ledig tjänst så är den förmodligen redan öronmärkt till någon släkting eller person som redan bor i byn, så någon inflyttning är det knappt tal om.

Det vore bättre för både befolkningen och Sverige om denna kommun styckades upp mellan Mönsterås, Oskarshamn och Uppvidinge. Jag är av den äldre generationen och kommer ihåg när vi var närmare 12 000 invånare, dit kommer vi aldrig mer att komma. Det saknas rätt driv i denna kommun. Varför kämpade inte kommunen mot nedläggningen av Migrationsverket i Högsby? Nu får detta till följd att skolor hotas av nedläggning och även våra nyinflyttade pratar om att flytta härifrån.

Jag kan inte förebrå dem, för om jag kommit hit till Sverige som flykting så vore inte Högsby mitt första val.

Realism i en orealistisk värld

Läs mer