GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det saknas inte pass på sjukhuset, det saknas folk”

Tänk att det är 112 år sedan Florence Nightingale dog. Tänk om det är året efter två års pandemi som alla beslutande vaknar? Tänk om det är nu sjukvårdens hårda slit belönas? Tänk om..
INSÄNDARE • Publicerad 23 juni 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"När ska våra chefer förstå och slå näven i bordet?”
"När ska våra chefer förstå och slå näven i bordet?”Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det skrivs mycket om sjuksköterskebristen nu. Precis som inför varje sommar. Varje år är det likadant, det kan liknas vid det skämtsamma att SJ alltid blir förvånade över att snön kommer på vintern. Men det här är inget skämt. Det är på riktigt.

Det saknas inte pass på sjukhuset, det saknas folk. Passen finns. Det saknas sjuksköterskor. Precis som varje år. Även de mest välbemannade avdelningarna saknar huvuden, händer som hade kunnat dela mediciner, klä på och torka tårar.

När ska folk förstå? När ska våra chefer förstå och slå näven i bordet? När ska våra politiker förstå? När ska vårt fack förstå? Att arbetsmiljön är viktigt, men våra löner är viktigare. För det är faktiskt inte svårare, sjuksköterskor är inte svårare, vi vill ha betalt för det arbete vi utför. Vi är trötta på att vara Syster Nightingale, att jobba med oljelampa och för en lön som knappt gör att vi kan leva på fritiden.

När vaknar folk? När det är värre att de måste vänta flera timmar för ett nageltrång på akuten?

När vaknar politikerna? När deras anhöriga inte får hjälp med en gång? När de inte får mat först, eller när deras mediciner blir försenade? När de får vänta precis som alla andra?

När ska våra chefer förstå och slå näven i bordet? När schemat inte går ihop, när sjuksköterskorna börja säga nej för att de inte orkar mer? När sjuksköterska på sjuksköterska slutar i regionen?

När ska vårt fack förstå? Att vi vill ha bättre arbetsmiljö men också bättre betalt för det. Vi vill ha betalt. Det är inte svårare än så. Vi får bättre arbetsmiljö genom att ha fler kollegor att vända oss till. Fler kollegor att arbeta med får vi genom rättvisa löner, för det jobb vi faktiskt stolt utför varje dag.

För att vi slutar har inte bara att göra med att vi inte längre vill jobba treskift, det har vi vetat att vi kommer göra sedan vi kom in på vår utbildning, tre år innan vår första anställning. Nej. Det har att göra med att vi inte får betalt för vårt arbete. Vi får inte betalt.

330 pass är obemannade på akuten i sommar. Och det är bara på akuten. Sen har vi förlossningen, bb, kirurgen, medicin, geriatriken och alla andra delar av sjukhuset i Kalmar som också också saknar personal. Där vårdplatser stängs. Var finns numret till ansvariga som vi kan hänvisa anhöriga till, som är arga och frustrerade?

Hade jag fått ett nummer hade jag satt mitt namn på den här insändaren. Men jag är rädd för att inte få behålla jobbet..

Leg. Sjuksköterska.