GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Det finns en övertro på att sjukvården kan göra mirakel”

Insändare • Publicerad 11 januari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Läste häromdagen om att regionen behöver spara. Jag har ett förslag att till exempel se över bemanningen på både avdelningar och mottagningarna och att gör en tidsstudie. Jag vet en mottagning som har cirka två patienter per dag, då borde ju den personalen kunna hinna komma ut och hjälpa oss på vårdavdelningarna som sliter hårt eller gå hem.

En annan sak jag vill lyfta är att jag anser att vi i vissa fall bedriver värdens dyraste vanvård som jag ser det. Skicka in svårt sjuka som till och med bett om att slippa åka till sjukhuset för att vi ska sätta flera infarter, nålar, katetrar och sonder för att förlänga lidande för svårt sjuka som vill dö en fridfull död. Läkare som inte vågar sätta stopp för behandling så sjuksköterskan ska stå där när det blir ett hjärtstopp och behöva dra igång den processen till sorg och smärta över att inte hjärt-lungräddningen lyckats.

Det finns en övertro på att sjukvården kan göra mirakel. Människor har rätt att dö.

Reflekterande sjuksköterska

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.