GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det finns annat i skolan som är betydligt viktigare än körkort

Min röst i nästa val kommer definitivt inte att hamna hos Socialdemokraterna. De diskriminerar de ungdomar som väljer att gå på annan gymnasieskola än Oscarsgymnasiet.
Insändare • Publicerad 18 november 2021 • Uppdaterad måndag 09:27
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är nämligen endast de som väljer Oscarsgymnasiet som kommer att få ett så kallat "stipendium" med hjälp till att skaffa körkort. I skolan ska eleverna lära sig att vi alla är lika och att alla ska behandlas på samma sätt. Socialdemokraterna väljer sedan själva att gå emot dessa principer och våra skattepengar kommer nu endast att hamna hos eleverna som väljer "rätt" gymnasium. Det är många miljoner det handlar om och det rimmar väldigt illa med att det "inte finns pengar" till annat i skolan som är betydligt viktigare än körkort.

Foto: TT

Att det helt enkelt handlar om att locka elever till kommunens egna gymnasieskola har nog ingen missat. Varför inte satsa de miljonerna på att i stället säkra kvaliteten på undervisningen där så att alla elever kan klara sina kurser och gå ut med fullständiga betyg? Det borde väl locka nya elever om något? Eller kanske ännu bättre, att satsa dessa miljoner på grundskolan i stället så att fler ungdomar där får en bättre grund att stå på innan de kommer till gymnasiet?

Det är stora klasser, för få lärare och när det gäller elever med annat modersmål än svenska så finns det mycket att önska när det gäller rätt stöd. Svaret man får som förälder är hela tiden att det inte finns några pengar. En tröst för de ungdomar som misslyckas i skolan och sedan blir utan jobb efter att ha gått ut gymnasiet är ju i alla fall att de kan köra bil till arbetsförmedlingen.

Förälder som överväger att flytta till annan kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.