GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Det du gjorde bästa motorcyklist var att börja leka”

Bästa motorcyklist! Framför allt ni som kan köra på bakhjulet. Jag beundrar er. Har själv kört motorcykel. Har inte haft den skickligheten på långa vägar.
Insändare • Publicerad 31 juli 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Hade det blivit en häftig inbromsning längre fram i bilkaravanen vete gudarna hur det hade gått med dig”, skriver insändarskribenten.
”Hade det blivit en häftig inbromsning längre fram i bilkaravanen vete gudarna hur det hade gått med dig”, skriver insändarskribenten.Foto: Jerker Ivarsson

Du, förare som körde bakom mig på E 22 mellan Kristianopel och Kalmar. På en 2+1-väg. Just då var det en fil. Hastigheten 100 kilometer i timmen. Trafikrytmen var 90. Jag kunde inte påverka farten, hade framför mig en karavan av semestertrafikanter.

När jag kör slänger jag hela tiden ett öga på backspeglarna. När jag körde husbil hände det ibland att jag inte kände mig trygg att följa trafikrytmen. Framför allt i blåst. Då drog jag alltid ner på farten oavsett hastighetsskyltar. Då fick jag ibland en svans av trafikanter. Såg alltid till att svänga in och släppa förbi trafikanter. Allt för att inte skapa irritation för de som fortare vill nå målet.

Men det du gjorde bästa motorcyklist var att börja leka. Körde på bakhjulet och svängde som ett s. Jag förstår att du var uttråkad i två minuter i 90 kilometer. Jag höll koll på dig i backspegeln. Och hade det blivit en häftig inbromsning längre fram i bilkaravanen vete gudarna hur det hade gått med dig. Oavsett att motorcyklar har kortare bromssträcka.

När det åter blev två filer körde du om hela karavanen med bilar och husvagnar, husbilar. Den hastigheten klarar jag inte av att uppskatta. Hoppas du kom fram välbehållen till ditt mål.

Men snälla, anmäl dig till en cirkus och visa dina konster. Du får säkert bra betalt. Mig gjorde du bekymrad utan betalning. Jag var livrädd att du skulle skada dig.

Och med facit i hand funderar jag på om jag som bilförare fördröjde blicken i backspegeln för att hålla koll på dig än att blicka i framrutan. För tänk om det hade blivit en häftig inbromsning längre fram.

Yvonne

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.