GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det dånar i hela viken och in i våra bostäder

Denna helg har det varit vacker väder, men det har förstörts av buller i hamnen mellan Ängö och Varvsholmen.
Insändare • Publicerad 27 juni 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bland annat vattenskotrar bidrar till oljud och dålig stämning i kvarter nära vattnet, menar insändarskribenten.
Bland annat vattenskotrar bidrar till oljud och dålig stämning i kvarter nära vattnet, menar insändarskribenten.Foto: MAJA SUSLIN / TT

På lördagen var det ett gäng ungdomar på Utrustningskajen som spelade mycket hög musik, väsnades och badade utmed kajen. Inte på badplatsen utan mitt på kajen. En dam sa till men hon möttes av cirka 15 personer i en ring som spottade och skrek glåpord. Väldigt fula ord som absolut kan uppfattas som en hätsk och otrygg stämning.

Jag satte mig på kajen tio meter bort utan att säga något. Ungdomarna kom fram till mig och ifrågasatte om dom uppträdde störande. Jag svarade vad jag tyckte och dom stängde av musiken för stunden. När jag lämnade drog dom igång igen.

”Även förra sommaren stördes vi av vattenskotrar.”
Insändarskribenten tycker att det borde tas krafttag.

På söndagen har en vattenskoter som kört in och ut i hamnen bullrat något enormt, det dånar i hela viken och in i våra bostäder, mellan cirka klockan 14 och 19.

Även förra sommaren stördes vi av vattenskotrar. Polisen vet, Kustbevakningen vet, kommunen vet att på helger och när det är fint väder kör man med dessa vattenskotrar. I synnerhet är det en som bullrar extremt mycket. Hur svårt kan det vara att agera?

Polisen gör en patrull, Kustbevakningen kör med era enheter och kommunen tillsätt vakter. Hade det varit en bil som bullrar på motsvarande vis hade det blivit körförbud. Samma sak med vattenskotern – myndigheter kan beslagta fordonet genom:

1) Buller och allmänt störande.

2) Fartbegränsning.

3) Transport på väg fraktas enheten på vagn som varken är registrerad eller bär symbol för långsamtgående fordon.

Görs ingen kommer spänningen mellan dessa gäng och boende öka och till slut riskerar det att urarta

AGJS

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.