GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det behövs ett mer långsiktigt agerande med mycket större respekt”

Regering och FHM har kommunicerat en åtgärdsplan under de senaste veckorna. Näringslivet har anpassat efter dessa som helt utgått ifrån användande av covidpass.
Insändare • Publicerad 22 december 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hanne Lindqvist (M).
Hanne Lindqvist (M).Foto: Mats Holmertz

Regering och FHM har kommunicerat en åtgärdsplan under de senaste veckorna. Näringslivet har anpassat efter dessa som helt utgått ifrån användande av covidpass. En näring som har varit hårt ansatt under lång tid hade en vecka framför sig som är full av möjligheter och välbehövliga intäkter. De har förberett sig för att de steg som regeringen och FHM har gett, har lovat och gått i god för.

Från ingenstans så kommuniceras i dag att covidpass inte längre är godkända som avgränsare för deltagande, vilket inte kommunicerat tidigare! VAD GER DET NÄRINGEN OCH VAD SKAPAR DET FÖR EFFEKTER PÅ HUR MÅNGA SOM KOMMER ATT VACCINERA SIG?

Detta är ytterst allvarligt - för näringen, människor och folkhälsan över tid!

Det behövs ett mer långsiktigt agerande med mycket större respekt för en väldigt utsatt bransch. Självklart behöver vi ta smittoläget på yttersta allvar men jag tycker att det vore mer rimligt med utökat användande av vaccinpass istället för generella restriktioner. Nu hoppas jag att regeringen skyndsamt löser krisstöd så att det når de som drabbas. Det här är en bransch som efter en utdragen pandemi inte besitter en hög uthållighet och det måste vi ta på allvar. Det är viktigt att maximera vaccinationerna och se till att så många som möjligt får sin tredje dos.

Hanne Lindqvist (M)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.