Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det är ju alltid lättare att se sitt eget behov än att se även andras

Tid att tänka och funderar och handla. Håll i, håll ut, håll avstånd. Detta predikas dag ut och dag in. Men inte bara en pandemi, bör göra oss till ordets görare.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ta hand om varandra, är ett rättmätigt måste, hur än allt ser ut. Ordet empati som betyder förmåga till inlevelse i andra människors känslor och behov av medkänsla, verkar långt borta. Det är ju alltid lättare att se sitt eget behov än att se även andras. Omtanken om andra är uppenbarligen en brist. Det kanske är tid att tänka på livets existens och vilka krav livet ställer på oss.

Lever vi måhända i en handlingsförlamad tid, eller är var och en av oss handlingsförlamade, att se det goda och handla därefter. Ibland syns tiden rinna ifrån oss och vi sköljs bort, i en föränderlig värld.

Undrande

Läs mer