”Det är fel att se det som en besparing att inte spola upp tilltänkt isyta"

På Folkhälsomyndigheten går det att läsa att ”Fysisk aktivitet påverkar vår hälsa i positiv riktning och bidrar till ett ökat välbefinnande. Fysisk aktivitet enskilt eller i kombination med hälsosamma matvanor, kan förebygga ohälsa som till exempel hjärt-kärlsjukdomar, typ 2-diabetes, sjukdomar i rörelseorganen, vissa cancerformer, fetma och även psykisk ohälsa.”
Insändare • Publicerad 22 december 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Att se det som en besparing att inte spola upp tilltänkt isyta på arena Oskarshamn är fel”, menar insändarskribenten. Arkivbild
”Att se det som en besparing att inte spola upp tilltänkt isyta på arena Oskarshamn är fel”, menar insändarskribenten. ArkivbildFoto: Per Hammenvik

I Oskarshamns kommun finns idag endast en isyta, trots ett stort intresse för ishockey bland många av våra barn och ungdomar. Både killar och tjejer. En vilja att röra på sig, lära sig samarbeta och utvecklas. Några av de positiva aspekterna med idrott.

Det är fantastiskt se vilka krafter det finns bland privatpersoner, föreningar och näringsliv för att skapa fler isytor i bland annat Påskallavik, Kristineberg och Figeholm.

Med det sagt behöver man också ha respekt för den investeringen Oskarshamns kommun står inför gällande en ny ishall. Våra skattepengar ska användas på ett klokt och genomtänkt sätt.

Men ansvaret som i dag tas av tidigare nämnda privatpersoner, föreningar och näringsliv, det ansvaret borde Oskarshamns kommun vara med och bära. Att se det som en besparing att inte spola upp tilltänkt isyta på arena Oskarshamn är fel. Inte bara för att det hindrar våra barn och ungdomar från att drömma om en framtid inom ishockey, konståkning, bandy, curling eller vilken idrott på is man än är intresserad av. Utan också för att man prioriterar bort folkhälsan och att vara en attraktiv kommun. Något som kommer att kosta än mer i framtiden.

Förälder i Oskarshamn

Läs mer:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.