GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det är dags igen att se över behovet av skola på Skäggenäs

I denna tidning den 18 oktober förklarar kommunalrådet Johan Persson (S) och övriga ledande politiker i staden hur de ser på framtiden i kommunen.
Insändare • Publicerad 21 oktober 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten vill se en förskola på Skäggenäs-halvön utanför Kalmar.
Insändarskribenten vill se en förskola på Skäggenäs-halvön utanför Kalmar.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Men, jag saknar åtminstone två viktiga frågor som inte fanns med: frågan om Kalmar Hamn och hamnens framtida behov av utrymme och därmed nya investeringar och någonting om behovet av en förskola eller kanske också en 1-3 skola på Skäggenäs. Här ute i skärgården ökar antal barn med nästan varje nytt hus. På en av två gator i det pågående Eksjöområdet finns inte mindre än 23 barn. Jag är övertygad om att småbarnsföräldrar här ute skulle uppskatta både en F och kanske en 1-3- skola i området.

Kommunen har ju nyligen köpt mark här ute och tagit över ansvaret för genomfartsvägen. Det finns andra områden här som kommunen bör intressera sig för.

Under min uppväxt fanns det i Boda en skola för årskurs 1-2 och en för årskurs 3-6. Det är dags igen att se över behovet av skola i området.

Vi fick för några år sedan själva ordna med fiber för kommunikation. Skall vi också behöva bygga skola här för underlätta för de boende?

Rolf B Bertilson, Drag

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.