Annons
Insändare

”De enda som hade tomma parkeringar var hemtjänsten”

Har under en tid besökt Ekbackas äldreboende i Borgholm och har förvånats över den brist på parkeringsplatser för besökare som finns där. Fem stycken är reserverade för besökare där maxtiden är en timme.
Insändare • Publicerad 9 oktober 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dessa platser har de flesta gångerna varit fulla och vid kontroll varit så i 4-5 timmar. Via Transportstyrelsen kunde jag också se att det var anställda som använde besökarnas platser. Vid förfrågan fick jag reda på att detta problem uppkom när hemtjänstens bilar flyttades till denna parkering. Jag tycker att Borgholms kommun bör på detta och se till att erforderliga parkeringsplatser finns för både personalen och besökare.

De enda som hade tomma parkeringar var hemtjänsten men där vågar tydligen ingen parkera.Själv kan jag gå nerifrån centrum och parkera bilen där men samtidigt känns det inte rätt när det finns fem platser för besökare.

Annons

Vid ett tillfälle såg jag en gammal dam som parkerade utanför rutorna vid handikapplatserna och jag förstod att hon inte hade klarat att gå från centrumet utan hade valet var antingen att åka hem igen eller att felparkera! Detta gjorde ju utrymmet mindre för de bussar som hämtar och lämnar när dom skall köra runt parkeringen.

Hoppas Borgholms kommun tar tag i detta omgående så att de som inte kan gå långa sträckor återigen kan få använda besöksparkeringarna och även att de anställda respekterar detta!

Besökare Ekbacka

Annons
Annons
Annons
Annons