GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Därför höjdes hyran mer för en del – mindre för andra

Svar på insändare ”Uttalandet säger mycket om synen på oss”.
Insändare • Publicerad 3 november 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christina Davidson (C) svarar på kritiken från en insändarskribent.
Christina Davidson (C) svarar på kritiken från en insändarskribent.Foto: Jan Stenqvist

Jag ber väldigt mycket om ursäkt om hyresgäster hos NBAB har tagit illa vid sig av min tidigare insändare i frågan om hyreshöjningen. Jag ska försöka att förklara vad jag menar.

Jag skrev att de som bor i Skomakarområdet bor i bostadsbolagets mest centrala, attraktiva och exklusiva lägenheter. Allt är givetvis beroende på vad man jämför med. Skomakaren är det bostadsområde där det är störst efterfrågan på lägenheter. I dag är det en lång kö och väntetid på upp mot fyra år för att få en lägenhet i området. Det finns inget annat område i kommunen med ett sådant söktryck. Utifrån detta så kan vi fastställa att det är det mest attraktiva området för de som söker lägenhet.

Det är inget tvivel om att det är det mest centrala läget med gångavstånd till torget och affärerna. Det är också de av bostadsbolagets bestånd mest exklusiva lägenheterna som har en högre standard om vi jämför med andra lägenheter som finns till exempel i Kungshall, Dr Sandbergs gata, Madesjö och de mindre tätorterna.

Jag är inte delaktig i hyresförhandlingarna utan sköts av NBAB och Hyresgästföreningen. Dessa är överens om att nivåer mellan olika fastigheter har skillnader i hyressättningen och man vill att lika lägenheter ska ha lika hyror, därav årets hyreshöjning.

Parterna tycker inte att det är rätt att hyresgäster som bor i till exempel Kungshall ska vara med och betala hyra för lägenheter som har högre standard och ett mer centralt läge. Så är det nu och så har det varit under många år. Det är detta som hyresgästföreningen och NBAB gemensamt vill komma till rätta med och jag delar deras uppfattning. Därav årets hyreshöjning, mer för en del mindre för andra. I vår kommun så ligger vi fortfarande väldigt lågt i den totala hyresnivån till och med bland den lägsta i landet.

Christina Davidson (C)

Kommunstyrelsens ordförande

Nybro kommun

LÄS MER: Fler artiklar om NBAB:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.