unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Dags att klippa häckarna i Kalmarsundsparken

Hur kommer det sig att det är okej att låta häcken växa ut cirka 70–80 cm på trottoaren men marginellt in på tomten?
Trottoarerna i Kalmarsundsparken behöver frigöras från de utväxande häckarna, menar insändarskribenten.
Trottoarerna i Kalmarsundsparken behöver frigöras från de utväxande häckarna, menar insändarskribenten.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Är det inte in mot och på tomten häcken ska vara? Å andra sidan, så länge kommunens företrädare, vilken avdelning det nu kan vara men antar dock att det är gata/park, struntar i problemet kommer det väl att fortsätta.

Vi var ute på en sedvanlig kvällspromenad i Kalmarsundsparken. Vid ett parti på en av gatorna har några fastighetsägare bestämt sig för att trottoaren är en del av deras respektive fastigheter. Vid denna del av stråket fick vi möte av ett annat par. Fastän bägge paren valde att gå i led, vi gick alltså inte i bredd, fick vi inte plats på trottoaren utan var vi var tvungna att gå ut i vägbanan. Samtidigt kom två bilar, en från varje håll. Bilisten på min sida var uppmärksam och bromsade in. Tack för det. Känns ändå som en onödig risk och ingen spänning jag vare sig vill eller behöver ha i vardagen.

Vad vill jag med detta? Jo, att företrädare för adekvat kommunal instans sätter press på häckägarna så att trottoarerna frigörs. Det är ju en okej säsong att klippa till nu så att man inte gör det när grönskan har börjat ta fart.

Mats Rosén