GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

INSÄNDARE: ”Dags att agera för en ny arena i Oskarshamn”

Oskarshamns kommun får nog aldrig ett bättre tillfälle att medverka till att en ny evenemangs-/ishockeyarena byggs, där möjlighet skapas för en ny stadsdel i Kronoparken. Arenan kommer att bli ett nav och motor för området. Det skulle vara ett första steg på vägen att uppnå kommunens vision om att bli 30 000 invånare.
Insändare • Publicerad 9 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Så här presenterade IK Oskarshamn bilden av en ny evenemangsarena för kommunen i våras.
Så här presenterade IK Oskarshamn bilden av en ny evenemangsarena för kommunen i våras.

Oskarshamn har ett lag i SHL och det ger ett stort mervärde för Oskarshamns kommun, men för att kunna ligga kvar på den här nivån så krävs det att en ny arena byggs. Oskarshamn är en hockeystad och därmed borde man verkligen inte vara sämre än Kalmar eller Västervik. Kalmar har precis byggt en toppmodern arena och i Västervik har politikerna beslutat att göra detsamma. En konsekvens om en arena inte byggs i Oskarshamn är att det blir omöjligt för IK att hävda sig i SHL på sikt, eftersom möjligheterna begränsas på så många plan.

Vad får IK och invånarna för 136 miljoner vid renovering av gamla ishallen? Det blir en fin träningshall för 74 miljoner. De övriga 62 miljonerna är tyvärr bortkastade pengar. Det blir exempelvis inte några nya sittplatser. I dagsläget så finns det endast 1 800 sittplatser, där cirka 150 av dessa har begränsad sikt. Eftersom ingen ombyggnad mot fotbolls-/bandyplanen är föreslagen, förblir det fortsatt väldigt trångt i dom publika områdena i ishallen. Oskarshamns ishall är snart 50 år och det går tyvärr ej att lappa och laga mera.

Ska en träningshall byggas på Jysk-området blir också parkerings- och trafiksituationen ännu sämre mot hur den är i dagsläget.

Oskarshamns politiker; missa inte möjligheten att vara med och skapa något unikt som genererar mervärde för kommunen/länet och dess invånare i många decennier framöver.

Med förhoppningar om ett positivt beslut i närtid för ishockeyn och för stadens utveckling.

Håkan Söderlund och Benny Jonsson med många vänner och kollegor

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.