GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bryr Nybro kommun sig alls om sina lärare?

Nybros tre högstadierektorer lämnade nyss in en förfrågan till förvaltningen om att höstterminens tre sista dagar skulle via distansundervisning hemifrån för eleverna.
Insändare • Publicerad 15 december 2020 • Uppdaterad 15 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten har synpunkter på Nybro kommuns beslut kring skolan i tider av pandemi.
Insändarskribenten har synpunkter på Nybro kommuns beslut kring skolan i tider av pandemi.

Detta är något som flera skolor i närområdet, till exempel i Kalmar kommer göra.

Några av argumenten för detta var att det ger möjlighet till att:

1. Minska smittillfällena inför julhelgen.

2. Träna på distansundervisning under en kort tid då betygen ändå är satta.

3. Visa skolornas personal att man lyssnar på den oro som finns bland dem.

4. Visa elever och vårdnadshavare att skolan är redo för en kvalitativ undervisning även vid en eventuell framtida skolstängning.

Ytterligare ett argument var att detta även skulle underlätta för oss lärare då vi just nu har en väldigt hög sjukfrånvaro, något som sliter mycket tungt på befintlig personal.

Båda fackförbunden var positiva till detta och vi lärare tyckte också det kändes rimligt efter att vi gått hela terminen i knökfulla korridorer med alla smittorisker det medför.

Men icke då, där får vi ett blankt nej med motiveringen att det inte finns någon smittorisk! Detta beslut är alltså fattat av samma personer som i flera månader själva valt att jobba hemifrån för att inte just de ska bli sjuka!

Det är tydligen skillnad på folk och folk i Nybro kommun ...

Men vi lärare kanske bara ska vara tysta och fortsätta hålla tummarna för att vi inte ska bli smittade av de hundratal elever vi möter varje dag...

Tack för ”omtanken” Nybro kommun!!

Orolig lärare

MISSA INTE: Efter denna insändares publicering togs detta beslut:

LÄS MER: Mer om skolorna i länet under pandemin:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.