GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borde inte människovärdet vara i fokus?

Insändare • Publicerad 23 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag tycker att med tanke på att politikerna är folkvalda, så är det underligt att de inte engagerar sig i den enskilda människans problem med olika aktörer, i samhället. Som det nu är, så hänvisar de tillbaka till den aktör den gäller. Och naturligtvis så vidhåller de sitt ställningstagande, vilket gör att människan återigen känner sig orättvist behandlad och hjälplös. Jag tycker åtminstone att de borde kunna vara en tredje part i ärenden som är komplicerade och har pågått under lång tid. Detta är naturligtvis smärtsamt och oerhört påfrestande. Människor som hamnar i den här situationen, är ofta handikappade och redan nedsatta. Något jag också reagerat på är att när man talar med en handläggare, så kommer besparingar ofta på tal och man hänvisas till politikerna. Borde inte människovärdet vara i fokus?

En medborgare som reflekterar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.