GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blomstermåla – bortglömt av kommunens politiker?

Vi Blomstermålabor kan nu glädja oss med våra vänner i centralorten att hamnen får ett modernt och uppfräschat utseende. Själva får vi väl hålla tillgodo med att då och då titta på det luftslott som presenterades till förra kommunvalet.
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tänk ett vackert höghus i Blomstermåla! Då skulle man ju kunna se nästan både Mönsterås och Timmernabben. Även om den vackra skissen bara illustrerar en dröm, måste politikerna nu intressera sig även för Blomstermåla.

I samband med första spadtaget för nya höghuset i Mönsterås intervjuades ett antal beslutsfattare. Bara en framhöll att det finns flera tätorter inom kommunen som behöver nya bostäder. Heder åt Torbjörn Uddén (L)!

Kära beslutsfattare av olika kulörer, gör gärna en utflykt till centrala Blomstermåla. Ni kommer inte att känna er stolta. Ett centrum med t ex en nedbrunnen pizzeria och ett förfallet hus, inklämt mellan väg och järnväg, gör ingen människa glad förutom möjligen det TV-team från Malmö som härom året ville visa hur samhället hade utvecklats.

Det är hög tid att sätta fart! Ta första spadtaget till ett modernt äldreboende så att folkomflyttningen stoppas. Rusta upp torget vid Folkets Hus. Det borde också förses med en staty av Blomstermålas stolthet, bröderna Magnusson, naturligtvis med en boll i luften. Flytta det i Krungårdsskolan gömda biblioteket till Folkets Hus och kombinera det med turistinformation. Regeringen öser ju nu ut pengar till kulturella ändamål. Det är hög tid att passa på.

De politiker som intresserar sig för de här frågorna bör få god utdelning i nästa års val.

Folke BL Johansson

Läs mer