GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barnen ska inte behöva höra hela tiden att deras skola är dålig

I media har det cirkulerat många åsikter och känslor kring Fagerslättsskolan i Nybro på sistone. Föräldrar som inte är nöjda med placering hos oss i fsk-klass.
Insändare • Publicerad 18 maj 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Våra elever är lika mycket värda att få känna sig stolta över sin skola som alla andra barn”; skriver insändarskribenten.
”Våra elever är lika mycket värda att få känna sig stolta över sin skola som alla andra barn”; skriver insändarskribenten.Foto: Anna Borg

Jag förstår att man vill hålla samman vänner. Det vill nog alla föräldrar. Det lämnar jag där utan kommentarer kring avstånd – förutom att för Idehult kommer Fagerslättsskolan att ligga närmre vilken väg man än mäter.

Men de reaktioner som framkommit har inte bara handlat om det utan även om åsikter kring hur skolan är. Främst från de få som är missnöjda. De nöjda (som enligt enkäterna är många) är tysta.

Jag kan berätta hur skolan är. Det är en plats där barn lär sig. Där barn leker. Spelar fotboll och gungar. Där barn blir osams. Där barn kämpar med olika problem. Där barn får vänner och kramas. Där barn älskar sina lärare och blir sura på dem ibland.

Givetvis finns det saker att arbeta på – det finns det på alla skolor.

Men en sak vill jag be att de vuxna gör i denna diskussionen – att de tänker på barnen. De ska inte behöva höra hela tiden att deras skola är dålig. Inte behöva skämmas för att de går hos oss. Det hjälper inte de som kämpar och har det svårt. Det hjälper inte den personal som stretar på och gör sitt bästa trots knappa resurser som hela tiden blir mindre.

Så snälla – för barnens skull – håll diskussionen på en vuxen nivå och tänk på att det ofta bara är en sida som speglas – skolan själv kan inte möta och uttala sig på grund av vår professions sekretess.

Våra elever är lika mycket värda att få känna sig stolta över sin skola som alla andra barn.

Stolt Fagerslättsslärare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.