Annons

Barnen med föräldrar i riskgrupp är bortglömda

Lite uttjatat tycker somliga om corona och smittspridning men jag måste fortsätta att tjata. Det finns en grupp i samhället som är bortglömd.
Insändare • Publicerad 2 december 2020 • Uppdaterad 3 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Distansundervisning i högstadiet måste ske nu – inte i morgon”, skriver insändarskribenten.
”Distansundervisning i högstadiet måste ske nu – inte i morgon”, skriver insändarskribenten.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det är barnen som har sina föräldrar inom riskgruppen. Att smittan inte sprids i skolorna var en felbedömning har det nu visat sig. Man pratar om distansundervisning för högstadiet men prat hindrar igen smittspridning Det måste ske nu, i dag – inte i morgon!

Vinsten för de privatägda skolorna kanske minskar men måste inte vi alla ta samhällsansvar? Jag kan förstå att det inte går att hålla avstånd i matköerna eller när eleverna trängs i dörrarna efter dagens slut.

”Vi kanske måste börja tänka mänskligt och inte byråkratiskt i dessa tider.”
Signaturen Orolig om skolans hantering av coronan.
Annons

Jag har två barnbarn vars båda föräldrar är inom högriskgruppen. Familjen lever isolerat går inte ut i affärer med mera, barnen träffar sina kamrater digitalt. Julen firas inom familjegruppen. Barn och föräldrar tar här sitt samhällsansvar. Det ena barnet får distansundervisning men inte det andra som går i en privatägd skola. Om någon drar hem smitta till familjen så blir det hon.

Hur skulle det kännas för detta barn att behöva leva med den kunskapen om föräldrarna smittas och kanske avlider? Modern är hotad av böter om hon inte skickar sitt barn till skolan. Jag tycker att det är ett cyniskt beslut.

För skolan kanske det inte betyder så mycket om en förälder avlider men för barnet har det stor inverkan. Jag anser att skolans rektor i detta fall ska göra undantag för reglerna och införa distansundervisning för de elever som har behov av det.

Vi kanske måste börja tänka mänskligt och inte byråkratiskt i dessa tider.

Orolig

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons