GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Att vara stolt då sex av sju mål inte har uppfyllts verkar väldigt konstigt”

Vi i styrelsen i Klimatgruppen i Oskarshamn läste med stor förvåning i Oskarshamnstidningen 210820 att kommunalrådet Andreas Erlandsson är ”stolt över hur långt kommunen har kommit i miljö- och klimatarbetet”. Av sju uppräknade klimatmål för 2020 har kommunen enligt artikeln uppnått ETT!
Insändare • Publicerad 7 september 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ett mål är uppfyllt och kommunalrådet kan uttala att han är stolt. Att vara stolt då sex av sju mål inte har uppfyllts verkar väldigt konstigt. De sju målen är inga dåliga mål i sig men hur kända är de för kommunmedborgarna? Hur har det arbetats med målen rent konkret?

15 augusti gick tiden ut för samråd kring kommunens förslag till översiktsplan med sikte mot 2030. Översiktsplanen är ett redskap för politiker och tjänstemän i samband med planering och byggnation och anläggning av vägar och så vidare. I förslaget skrivs mycket om hållbarhet men uttryck som klimatkris och behov av omställning i samhället nämns inte, vilket är mycket märkligt med tanke på den förfärliga situation planeten befinner sig i.

I stort sett all klimatforskning på senare år pekar på att våra möjligheter att ”rädda planeten” är begränsade. Vändningen/omställningen måste komma snart om våra barnbarn ska ha en beboelig planet att leva på.

Vi i Klimatgruppens styrelse önskar att kommunen utlyser en temavecka om klimatet i hela kommunen så snart som möjligt i syfte att sprida kunskap bland medborgarna. Vi alla, politiker, medborgare och företag, måste ta ett gemensamt ansvar för den omställning som måste till.

Andreas Erlandsson och hans kollegor bör driva på i klimatarbetet så att vi alla tillsammans kan känna stolthet i det kommande omställningsarbetet i vår kommun.

Klimatgruppen i Oskarshamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.